
כאבי בטן
ילדים מרבים להתלונן על כאבי בטן, לפעמים חזקים מאוד. הגורמים לכך יכולים להיותפיזיולוגיים או נפשיים, ויש להתייחס לתלונות הילדים ולנסות להקל עליהם. רצוי לבדוק התאמה של תזונה ולהימנע מאוכל שאינו מתאים להם.הצמחים המומלצים לטיפול הם משככי כאבים, נוגדי דלקת, משפרי עיכול (בהגברת הפרשת מיצי העיכול), אנטי-מיקרוביאליים ומרגיעים. הצמחים הבאים יגרמו לפעילות הנזכרת: קמומיל, מנטה, מליסה, אקרוס-קלמוס.
ניתן להכין גם תערובת מצמחים או טינקטורה לפי המינון הבא: %40 קמומיל, %30 מנטה, %15 מליסה, ו-%15 אקרוס-קלמוס. המינון: חליטה- 3 כוסות ליום, טינקטורה- 20 טיפות, 3 פעמים ביום בחצי כוס מים.
לטיפול בתינוק יונק, מומלץ שאמו תטפטף 30 טיפות לכוס מים ותשתה 3 פעמים ביום. התינוק יקבל את החומר הפעיל בעת ההנקה.
שלשול יכול להיגרם אצל תינוקות הסובלים מרגישות למזון מסוים כמו חלב, חיטה, מיץ פירות ועוד. אם התינוק יונק, השלשול עלול להיות תגובה למרכיב במזון של האם. הסכנה העיקרית שבשלשול היא התייבשות ואיבוד מינרלים. במקרה שהשלשול נמשך יותר מיומיים, או מלווה בחום או דימום בצואה, יש להתייעץ עם רופא.
מזון מומלץ
מחית של גזר: מבשלים 500 גרם גזר בתוך ליטר מים עד שהגזרים נעשים רכים. מעבירים לבלנדר ומוסיפים מים רותחים עד לנפח של ליטר. נותנים לילד לאכול לאט לאט.
אורז טחון: משרים בתוך מים רותחים כמה כפות של אורז טחון, מבשלים כחמש דקות, מוסיפים מעט קינמון וקימל טחונים ומאכילים את הילד. אפשרות נוספת: מבשלים אורז עם הרבה מים ונותנים לילד לשתות את המים. למחית תפוחי עץ חיים טחונים בבלנדר, יש להוסיף כמה טיפות לימון.
במקרים של שלשול חריף והקאות מומלץ שלא לתת מזון מוצק, אלא רק גלוקוז בתוך מיצוי של צמח מכווץ (מעיים). מומלץ במיוחד מיצוי מימי של אוכמניות מיובשות. המינון ליום: 30 גרם אוכמניות בתוך 400 מ"ל מים. מרתיחים על אש קטנה למשך 10 דקות ונותנים לילד לשתות לאט לאט במשך היום.
תה ירוק: מכיל כמות גדולה של טנינים. במקרים של שלשול תה זה יעיל יותר מהתה השחור. יש לחלוט כפית גדושה של תה בתוך כוס מים, להמתין עשר דקות ולשתות.
צמחים נוספים מומלצים למקרי שלשול: קוהוש שחור, גרניום ואבגר. יש לטחון את הצמח הרצוי או המצוי לאבקה ולהכין מיצוי מימי. חשוב לשתות ממנו לפני הארוחה.
המאמר
מופיע
ב"טבעי"
ספר שני
